Skatteetaten

Nesten ferdig er ikke helt ferdig

Skatteetaten hadde behov for å understreke at skattemeldingen bare er «nesten ferdig». Se hvordan Atyp hjalp de med det.

Skatteetaten jobber hardt for at det skal bli enklere for oss alle å levere inn riktigere opplysninger. Det har medført at mye av skattemeldingen utfylles automatisk uten at du og jeg trenger å løfte en finger. Det gjør at mange opplever at skattemeldingen allerede er ferdig, og at de ikke trenger å gjøre noen ting.

Derfor hadde Skatteetaten behov for å understreke at skattemeldingen bare er «nesten ferdig», og at alle har ansvar for å gå inn å sjekke at opplysningene som er oppgitt stemmer.

Løsninger: 
«Nesten ferdig er ikke helt ferdig».

Gjennom morsomme dramatiseringer av ting som er «nesten ferdige» minner vi folk om at de selv må sjekke skattemeldingen sin, før den er helt ferdig – og helt riktig. 

Hva ville skjedd hvis folk hadde nøyd seg med å gjøre ting nesten ferdig på andre arenaer enn skatt? Det har vi dramatisert i fire ulike lydspotter til radio og podcast.

Film til online video, display og SoMe

Folk som bare gjør seg nesten ferdig blir også underholdende film til digitale kanaler.

Resultater

39% la merke til kampanjen. Det gjør at kampanjen leverer vesentlig bedre oppmerksomhet pr. krone investert enn benchmark fra Mediacoms benchmark database. Budskapet om at skattemeldingen må sjekkes oppleves som veldig tydelig, og bidro til at mange flere sjekket Skattemeldingen. Kampanjen bidro også til at veldig mange fikk et bedre inntrykk av Skatteetaten.

Flere lønnstagere og pensjonister har sjekket skattemeldingen.

%

Oppmerksomhet

%

Budskapsforståelse

%

Bedre inntrykk av Skatteetaten

%

Kampanjen bidro til at jeg sjekket skattemeldingen

Ønsker du mer informasjon?

Hågen Pettersen, daglig leder

Andre arbeider fra Atyp:

Vi tar bota di!

Vi tar bota di!

En av de mest irriterende tingene med å ha bil i byen, er parkeringsbøter. Og sånn har det vært helt til EVO Elsykler kom med et forslag til hvordan du blir kvitt disse bøtene en gang for alle.

read more
Om da Hafslund Strøm ble en del av Fortum

Om da Hafslund Strøm ble en del av Fortum

Hafslund Strøm har lenge vært kjent som en solid og tradisjonsrik strømleverandør. Våren 2022 skulle denne merkevaren forsvinne og bli en del av Fortum.

Vår oppgave ble å fortelle at dette skjedde – både til folk generelt, men spesielt til de som var Hafslund Strøm-kunder. Disse skulle betrygges på at alt ville bli som de var vant til – bare enda litt bedre.

Budskapet for kampanjen ble dermed: Nå blir Hafslund Strøm til Fortum. Det betyr flere smarte løsninger for deg.

read more

Atyp søker grafisk designer

Atyp er et reklame- og mediebyrå med et tydelig kreativt fokus. Nå leter vi etter en ny grafisk designer som ønsker å bidra til å styrke vår...

Nyhetsbrev juni 2022

Pallplasseringer i Sølvmikken! Radiospottene om sammenslåingen av Fortum og Hafslund Strøm tok 1. plassen i Sølvmikken i april. Mens 3. plassen...

Tusen digitale skjermer fra Posten til Bufdir

Kampanjen «Tusen spørsmål til de tusen hjem» sikret Bufdir seieren i Årets Markedsfører 2021 og ble belønnet med fire gull i årets Gullblyanten.