Vi som brygget landet

Friele har vært en viktig del av nordmenns kaffevaner helt siden 1799, og da vi fikk jobben med å vinne tilbake norske kaffehjerter ble det raskt klart for oss at løsningen måtte ligge i den lange historien til Norges eldste kaffehus. Resultatet ble konseptet «Vi som brygget landet»

Like mye som en reklamejobb, handlet dette om å hjelpe Friele med å finne tilbake til sitt DNA. For å lansere konseptet, laget vi en film som formidler hvordan Friele har vært en stødig følgesvenn gjennom små hverdagshistorier og viktige historiske øyeblikk – og som fremhever den nære forbindelsen mellom Friele og det norske folk. 

Sentralt i film og øvrig materiell står det karakteristiske Friele-skjoldet med årstallet 1799, som lenge har vært sentralt plassert på den røde pakningen. Vi valgte å løfte dette skjoldet ut i kommunikasjonen. Skjoldet fungerer som et telleverk, som kan ta oss med fra nåtid og helt tilbake til Bergen hvor det hele startet. På veien er vi innom små og store historiske øyeblikk hvor Friele kan ha vært til stede sammen med det norske folk.

Konseptet gir oss stor fleksibilitet og lar oss være konsistente på tvers av ulike flater. Det er mange situasjoner og anledninger vi ønsker å vise fremover, og det er nok å ta av. Vi snakker tross alt om en kaffe som har vært her siden før Norge ble Norge.

Ønsker du mer informasjon?

Morten Micalsen

Andre arbeider fra Atyp:

Consider Yourself Warned

Consider Yourself Warned

Rebel Energy Bullets er en helt ny sukkerfri, koffeinholdig pastill med smaker inspirert av energidrikke. Rebel ble lansert høsten 2023 i både Norge og Sverige.

read more
Mercedes-Benz: Kvalitet i arbeid

Mercedes-Benz: Kvalitet i arbeid

Er man opptatt av kvalitet i sitt eget arbeid, kan det tenkes att man også er opptatt av kvalitet i bil. I likhet med sine kunder stiller Mercedes-Benz varebil høye krav til seg selv, og jobber hele tiden med å tilby mer enn andre varebilleverandører. Dette kaller vi «Kvalitet i arbeid».

read more

Fotballfilmen har gått til utlandet

Det er veldig gøy å se at vår nyeste reklamefilm for Bufdir og fosterhjem.no har blitt plukket opp av internasjonale bransjesider.

Atyp avslører: Distinkte merkemarkører gjorde underverker for content-løpet til Norges største arbeidsplass

Honningcentralen ville minne folk om ulike fordeler ved bruk av honning. En viktig del av mediemiksen var å lage en content-artikkel med tilhørende native-annonser.

På tide å gå i livbåten?

Sosiale medier har slått innover oss som en tsunami og endret medielandskapet totalt de siste 10–12 årene. Det har etterlatt et landskap som kanskje ikke ble helt det vi håpet – og det er på tide å engasjere seg i konsekvensene.