Vi som brygget landet

Friele har vært en viktig del av nordmenns kaffevaner helt siden 1799, og da vi fikk jobben med å vinne tilbake norske kaffehjerter ble det raskt klart for oss at løsningen måtte ligge i den lange historien til Norges eldste kaffehus. Resultatet ble konseptet «Vi som brygget landet»

Like mye som en reklamejobb, handlet dette om å hjelpe Friele med å finne tilbake til sitt DNA. For å lansere konseptet, laget vi en film som formidler hvordan Friele har vært en stødig følgesvenn gjennom små hverdagshistorier og viktige historiske øyeblikk – og som fremhever den nære forbindelsen mellom Friele og det norske folk. 

Sentralt i film og øvrig materiell står det karakteristiske Friele-skjoldet med årstallet 1799, som lenge har vært sentralt plassert på den røde pakningen. Vi valgte å løfte dette skjoldet ut i kommunikasjonen. Skjoldet fungerer som et telleverk, som kan ta oss med fra nåtid og helt tilbake til Bergen hvor det hele startet. På veien er vi innom små og store historiske øyeblikk hvor Friele kan ha vært til stede sammen med det norske folk.

Konseptet gir oss stor fleksibilitet og lar oss være konsistente på tvers av ulike flater. Det er mange situasjoner og anledninger vi ønsker å vise fremover, og det er nok å ta av. Vi snakker tross alt om en kaffe som har vært her siden før Norge ble Norge.

Ønsker du mer informasjon?

Morten Micalsen

Andre arbeider fra Atyp:

Consider Yourself Warned

Consider Yourself Warned

Rebel Energy Bullets er en helt ny sukkerfri, koffeinholdig pastill med smaker inspirert av energidrikke. Rebel ble lansert høsten 2023 i både Norge og Sverige.

read more
Mercedes-Benz: Kvalitet i arbeid

Mercedes-Benz: Kvalitet i arbeid

Er man opptatt av kvalitet i sitt eget arbeid, kan det tenkes att man også er opptatt av kvalitet i bil. I likhet med sine kunder stiller Mercedes-Benz varebil høye krav til seg selv, og jobber hele tiden med å tilby mer enn andre varebilleverandører. Dette kaller vi «Kvalitet i arbeid».

read more
Det finnes et sted for alle spørsmål

Det finnes et sted for alle spørsmål

DigiUng er et program for å samle offentlige tjenester og informasjon for unge på et sted, nemlig på ung.no. Et av prosjektene til DigiUng har vært å samle alle tilgjengelige anonyme chat- og telefontjenester for barn og unge på ung.no, under fanen «snakk med noen».

read more

På tide å gå i livbåten?

Sosiale medier har slått innover oss som en tsunami og endret medielandskapet totalt de siste 10–12 årene. Det har etterlatt et landskap som kanskje ikke ble helt det vi håpet – og det er på tide å engasjere seg i konsekvensene.

Derfor heier Atyp på norske redaktørstyrte medier

Det finnes tre typer markedsførere; de som har en god plan for hvordan de skal operere etter cookiens død, de som jobber med en løsning og de som ikke har tenkt på det som et problem. Uansett hvem du er, er det både etiske, tekniske, klimamessige og juridiske grunner til å heie på norske redaktørstyrte medier i tiden etter cookiens død. Den tiden starter nå.

10 vitenskapelig dokumenterte snarveier til reklameeffekt

I Atyp er vi mer enn gjennomsnittlig opptatt av å skape effekt. Effekt handler i de fleste tilfeller om å påvirke adferd, og vi lener oss derfor mot adferdspsykologien for å hente kunnskap og inspirasjon til hvordan vi mest effektivt kan påvirke adferd i en gitt situasjon.