Et nytt kapittel i ditt liv, kan bli et viktig kapittel i noen andres

Atyp og Bufdir fikk med Marius Holst på laget, i kampen for å få flere menn på banen i fosterhjemssaken.

Over 200 barn i Norge trenger et fosterhjem, og behovet er økende. Dette til tross for at hele 19 % av nordmenn over 18 år svarer at de er positive til å bli fosterforeldre nå eller på sikt. Bufdir ønsket seg derfor et nytt kommunikasjonskonsept, som kan få flere til å se verdien av et slikt oppdrag, og som i større grad formidler at jobben som fosterforeldre er «krevende, men verdt det».

En ny taktikk
I Norge har fosterhjemsrekruttering historisk fokusert på barna som trenger et nytt hjem, og deres historier. Gitt den lave konverteringsraten sett opp mot antall interesserte, tok vi et strategisk valg om å gi hovedrollen i kommunikasjonen til de potensielle fosterforeldrene. Å få et nytt barn inn i huset er jo ikke bare et nytt kapittel i livet til barnet, men også et nytt kapittel i livet til foreldrene.

Bufdirs egne undersøkelser pekte også på en annen stor utfordring. Innsikt viser at når det kommer til vurderingsfasen, er kvinner mer positive og oftere initiativtakere enn menn. Men siden det å bli fosterfamilie er en beslutning som hele familien må ta sammen, ønsket vi denne gangen å kommunisere mer direkte til menn.

Så hvordan få flere menn på banen?
Et naturlig sted å begynne å lete var i fotballens verden. For få ting vekker så sterke følelser som fotball. Hele 128.000 nordmenn er medlem i en norsk supporterklubb for et fotballag på balløya. Det er langt flere enn de som er med i supporterklubbene til norske eliteserielag. Det er også langt flere enn medlemstallet til alle de politiske partiene i Norge til sammen.

En utenkelig overgang
Liverpool er fotballklubben i Norge med flest supportere. Samtidig som stadig flere norske barn går på trening med drakten til en av verdens beste spisser på Manchester City. Her fant vi et premiss for å fortelle en historie med en mann i hovedrollen. For du bytter aldri fotballklubb. Uansett. Eller?

You’ll Never Walk Alone
Etter å ha sikret rettighetene til verdens mest kjente fotball-hymne, ble allsang på Anfield gjenskapt til filmen. Låta passer like godt til en film om barn i fosterhjem som en film om en lojal fotballsupporter. Filmen er produsert av Fantefilm, med en noe motvillig Manchester United-supporter Marius Holst på regi og produsent Caroline Mathisen.

Lissepasning til media.
Atyp er ansvarlig for både strategi, reklame og media på kampanjen. Filmen hadde premiere 2. juledag 2023, også kjent som fotballens høytidsdag «Boxing Day» og skal følge Premier League-sendingene til Viaplay utover sesongen.

Ønsker du mer informasjon?

Hågen Pettersen

Andre arbeider fra Atyp:

Av-og-til velger Atyp

I en nylig avsluttet byråkonkurranse ble det klart at Atyp i årene som kommer skal løse kommunikasjonen som skal hjelpe foreldre å ta praten med ungdom om alkohol. Målet er å bidra til å utsette debutalderen og redusere risikofylt alkoholbruk.

Atyp + Bufdir = Sølvfisk 🐟

Filmen «Den utenkelige overgangen», som vi laget for Bufdir og fosterhjem.no har blitt premiert med Sølvfisken for mars.

Vi flytter – fra K11 til TM11

Etter nærmere 15 år i Karlstadgata 11, har vi funnet et nytt sted å bo!