En minireklameserie for å selge advokathjelp i B2B markedet

HELP mener at alle fortjener god juridisk hjelp, ikke kun de med veldig god økonomi. Derfor introduserte de advokatforsikring, som gir vanlige folk tilgang til personlig advokatbistand og juridisk rådgivning uten timepris.

Men selv om HELP har flere hundretusen fornøyde kunder (stort sett LO-medlemmer som får Advokatforsikring gjennom medlemskapet), opplever HELP at de er lite kjent, og at gode argumenter har tungt for å nå igjennom til beslutningstakere – altså fagforbundsledere.

Help ønsket at denne kampanjen skulle bidra til å åpne øyne, ører og ikke minst dører hos beslutningstakere og alle deres medlemmer (les: vanlige folk). Å selge inn en kollektiv avtale er en lang prosess, men når man lykkes er gevinsten også tilsvarende høy.

Rick Hoffman looking arrogant with his hands up with his palms towards the camera

Kampanjens hovedprioritet var å bidra til å lande flere kollektive avtaler gjennom at medlemmene selv skulle vite om, snakke om og til slutt være villige til å kjøpe Advokatforsikring. I tillegg ønsket Help å fremstå som mer attraktiv for potensielle arbeidstakere.

Som et forsikringsselskap som ikke tar timebetalt opplever HELP mye motstand og arroganse hos de etablerte advokatmiljøene. Dette til tross for at de beviselig har vært med på å øke rettsikkerheten til vanlige folk. Vi ønsket å lage et tydelig konsept som med humor og selvtillit viste hva HELP står for.

Sympati kan oppnås på mange måter, og noen ganger er det mest effektivt å vise hva du IKKE er. I TV-serien Suits fant vi en arrogant advokat vi kunne bruke til nettopp det.

Idéen ble å lage vår helt egen minireklameserie The Lawyer, med Rick Hoffmann i hovedrollen som den arrogante advokaten som rakker ned på vanlige folk og alt det som HELP står for.

Serien bestod av 15 episoder som levde på en egen hjemmeside; ”The Lawyer”, med tilhørende YouTube-kanal, samt en blogg med innlegg fra karakteren selv. Budskapet hans var tydelig: Vanlige folk fortjener IKKE advokat!

Filmene ble distribuert gjennom content og native-artikler hos Dagbladet/Aller, og The Lawyers side på Facebook.

Screenshot of the Lawyers website

I første fase av kampanjen brukte vi videobannere på Dagbladet, Facebook videoer og søk til å drive trafikk inn til kampanjesiden. I tillegg utviklet vi printannonser til fagblader og en spesiallaget video-DM som ble sendt ut til relevante personer i målgruppen.

Kampanjen ble videreført ved å bruke elementer fra The Lawyer i stillingsannonser, på messestands, studentarrangementer og i egen merchandise.

I tillegg ble utvalgte filmer vist på TV2 Zebra i tilknytning til TV-serien Suits.

Filmene ble sett over 3,6 millioner ganger på litt over en måned og bidro til stor positiv oppmerksomhet både i og utenfor advokatbransjen, og ikke minst skapte den stolthet innad i HELP.

Omtrent en tredjedel av de som har hatt muligheten til se kampanjen har lagt merke til den, og filmene har oppnådd høy liking.

40% av de som så kampanjen vurderer å skaffe seg advokatforsikring.

Det viktigste er at kampanjen har åpnet nye dører for HELP, og helt konkret har bidratt til at HELP i løpet av året klarte å lande avtaler med to nye LO-forbund som tilførte selskapet mer enn 70 000 nye kunder.

millioner visninger

la merke til kampanjen

%

vurderte å skaffe seg advokatforsikring

nye kunder

Andre arbeider fra Atyp:

Vi tar bota di!

Vi tar bota di!

En av de mest irriterende tingene med å ha bil i byen, er parkeringsbøter. Og sånn har det vært helt til EVO Elsykler kom med et forslag til hvordan du blir kvitt disse bøtene en gang for alle.

read more
Om da Hafslund Strøm ble en del av Fortum

Om da Hafslund Strøm ble en del av Fortum

Hafslund Strøm har lenge vært kjent som en solid og tradisjonsrik strømleverandør. Våren 2022 skulle denne merkevaren forsvinne og bli en del av Fortum.

Vår oppgave ble å fortelle at dette skjedde – både til folk generelt, men spesielt til de som var Hafslund Strøm-kunder. Disse skulle betrygges på at alt ville bli som de var vant til – bare enda litt bedre.

Budskapet for kampanjen ble dermed: Nå blir Hafslund Strøm til Fortum. Det betyr flere smarte løsninger for deg.

read more

Tusen digitale skjermer fra Posten til Bufdir

Kampanjen «Tusen spørsmål til de tusen hjem» sikret Bufdir seieren i Årets Markedsfører 2021 og ble belønnet med fire gull i årets Gullblyanten.

Vår miljøpolicy

I Atyp er vi opptatt av at vi i vår arbeidshverdag bidrar til en mer bærekraftig by. Det var derfor naturlig for oss å bli Miljøfyrtårn-sertifisert.

Sølv i Sølvmikken for lansering av Mercedes-Benz Citan

I forbindelse med lasering av «Den lille kjempen» Citan, har kreativt team Dagmar og Trond dramatisert lasterommets imponerende romslighet i tre radiospotter som ble belønnet med sølv i sølvmikken i februar.