DigiUng

Det finnes et sted for alle spørsmål

DigiUng er et program for å samle offentlige tjenester og informasjon for unge på et sted, nemlig på ung.no. Et av prosjektene til DigiUng har vært å samle alle tilgjengelige anonyme chat- og telefontjenester for barn og unge på ung.no, under fanen «snakk med noen».

Oppgaven til Atyp var å gjøre tilbudet om anonyme chat- og telefontjenester på mer kjent for barn og ungdom i alderen 13 til 20 år. Videre skulle kommunikasjonen være relevant uavhengig av spørsmål og tema målgruppen måtte lure på. De anonyme chattetjenestene vi skulle dekke spenner bredt; «Unge Pårørende», «NAV», «Snakk om Mobbing», «RUSinfo», «Ung Kreft», «Snakk om Psyken», «Skeiv Chat», «Lånekassen», «Kirkens SOS», «Ungdomstelefonen», og mange mange flere.

 

Løsningen fra Atyp ble å lage en animasjonsfilm der spørsmålet spiller hovedrollen. Filmen låner estetikk og dramaturgi fra videospill og viser at ung.no er en trygg havn for de spørsmålene du ikke tør eller vil at andre skal vite om at du har.

Ønsker du mer informasjon?

Hågen Pettersen

Andre arbeider fra Atyp:

Av-og-til velger Atyp

I en nylig avsluttet byråkonkurranse ble det klart at Atyp i årene som kommer skal løse kommunikasjonen som skal hjelpe foreldre å ta praten med ungdom om alkohol. Målet er å bidra til å utsette debutalderen og redusere risikofylt alkoholbruk.

Atyp + Bufdir = Sølvfisk 🐟

Filmen «Den utenkelige overgangen», som vi laget for Bufdir og fosterhjem.no har blitt premiert med Sølvfisken for mars.

Vi flytter – fra K11 til TM11

Etter nærmere 15 år i Karlstadgata 11, har vi funnet et nytt sted å bo!