Å finne sammen i utenforskapet

Å føle på utenforskap og annerledeshet er ikke ukjent for de rundt 30 barna i Oslo som akkurat nå venter på et fosterhjem.

Mange skeive har erfaringer om utenforskap som kan være verdifulle i møte med disse barna. Derfor søker Barne- og Familieetaten i Oslo Kommune skeive fosterforeldre til barn som av ulike grunner ikke kan bo hjemme. Atyp har laget en printløsning til spesialutgaven av Blikk. Denne deles ut gratis under Oslo Pride og kan også ses på trikkestoppet utenfor Kontraskjæret. Det er også utviklet materiell til etatens stand i Pride Park for å komme i kontakt med skeive par som er åpne for et nytt kapittel i livet.

Dagbokteksten, som er utgangspunktet for løsningen, er skrevet av en ungdom i fosterhjem og senere bearbeidet av kreatørene i Atyp. Kommunikasjonens oppgave er todelt. Dette er en fin mulighet for etaten til å både vise støtte og åpenhet mot det skeive miljøet, og samtidig drive aktiv rekruttering av potensielle fosterforeldre.

Ønsker du mer informasjon?

Hågen Pettersen

Andre arbeider fra Atyp:

Consider Yourself Warned

Consider Yourself Warned

Rebel Energy Bullets er en helt ny sukkerfri, koffeinholdig pastill med smaker inspirert av energidrikke. Rebel ble lansert høsten 2023 i både Norge og Sverige.

read more

Vi flytter – fra K11 til TM11

Etter nærmere 15 år i Karlstadgata 11, har vi funnet et nytt sted å bo!

Dobbel seier i ANFO Effekt

Yes! Sammen med Fjordland hentet vi to premier i årets ANFO Effekt.

Fotballfilmen har gått til utlandet

Det er veldig gøy å se at vår nyeste reklamefilm for Bufdir og fosterhjem.no har blitt plukket opp av internasjonale bransjesider.