Kategori:

Friele velger Atyp

Friele er ett av de aller sterkeste kaffemerkene på markedet i dag, og vi i Atyp gleder oss til å jobbe med de.

Med mer enn 220 års historie, har Friele en unik posisjon som Norges eldste kaffehus.

— Friele har vært en viktig del av nordmenns kaffevaner helt siden 1799. Nå gleder vi oss til å utvikle kommunikasjon som befester vår posisjon også for neste generasjon, sier nordisk merkevaresjef Mona Lindgren i Jacobs Douwe Egberts Norge, som er hovedansvarlig for Friele-merkevaren.

Det nederlandske kaffe-konsernet kjøpte Friele tilbake på midten av 2000-tallet og har tatt kampen om kaffekundene med kjedenes egne merkevarer.

Den kampen ser ut til å ha gått bra for i 2021 hadde Friele eller Jacobs Douwe Egberts Norge en omsetning på 1,2 milliarder kroner, mens nærmeste utfordrer er Joh. Johansson Kaffe som står bak Ali Kaffe og Evergood landet på en omsetning på drøye milliarden i 2021.

Kombinasjonen Bergen og nytraktet kaffe, det blir ikke bedre.
– Sindre, kreatør og bergenser

— Atyps forståelse av vår merkevarestrategi og respekt for vår historie, kombinert med gode kreative løsninger, ble avgjørende for valget, sier Lindgren.

— Oppdraget for Norges eldste kaffehus inkluderer nytt kommunikasjonskonsept og utvikling av løsninger for hele markedsmiksen. Sammen skal vi lage løsninger som engasjerer og inspirerer kaffetørste nordmenn, og vi er allerede godt i gang, sier byråleder Hågen.

— Å få bidra til Frieles fremtidige historiefortelling er spennende på mange måter. Uten å røpe for mye så ligger det mange muligheter i nordmenns forhold til og lidenskap for kaffe, sier strategisk rådgiver Morten.

Friele er ett av de aller sterkeste kaffemerkene på markedet i dag, og vi gleder oss til å være med på å gi kommunikasjonen rundt Friele et løft. Det blir en viktig kunde for Atyp. Det er en ærverdig og autentisk merkevare som er i sterk konkurranse med andre aktører. Samtidig er kaffe også et produkt som mange kan oppfatte som litt generisk. Det blir en spennende utfordring å være med på å utvikle en kommunikasjon som forklarer folk at kaffe kan smake forskjellige og opprettholder det autentiske og det emosjonelle båndet til Friele-merkevaren og ikke minst produktet.

Ønsker du mer informasjon?

Morten Micalsen

Andre lignende artikler:

Årets nykommer i Byråprofil
Årets nykommer i Byråprofil

Når Kampanje for 33. gang presenterte Årets Byråprofil, hvor norske annonsører evaluerer seg frem til landets mest attraktive reklamebyrå, er det moro å se at atyp er årets nykommer på topp 10 listen.

read more
A brand is an idea that people live by
A brand is an idea that people live by

En sterk merkevare er mer enn et navn og en logo. Sterke merkevarer har en tydelig forretningsidé som relevante målgrupper legger merke til, tror på og handler med. I denne artikkelen viser vi eksempel på hvordan vi i atyp gjør en idé om til en merkevare.

read more

Medielandskapet anno 2023

2023 har for mange annonsører startet tyngre enn forventet. Hvorfor er det slik?

Ny prosjektleder til Atyp 

Det er stadig behov for forsterkninger i Karlstadgata 11, og den siste inn døra er prosjektleder Karoline Jakobsen.

Jippi! Vi vant Sølvmikken 🎙️

Det var radiospottene for Fortum som stakk av med Sølvmikken i februar. Her kan du høre alle spottene.