Tell, don’t show.

De aller fleste lanseringer av nye bilmodeller fra Mercedes-Benz er låst til internasjonale bilder og oversetting av annonsetekster. Da vi skulle lansere toppmodellen Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC, møtte vi på et nytt og ukjent problem: Det fantes ingen bilder av bilen.

Denne typen biler fra Mercedes selges gjerne ut før de er lansert. Folk legger med andre ord gladelig 1,8 millioner på bordet for en bil de ikke har sett. Løsningen ble derfor å stole fullt og helt på kraften som ligger i modellnavnet, med tilhørende tall og benevnelser. Resultatet ble en dobbeltside med ord som skaper bilder, myntet på de som kjenner og elsker Mercedes- og AMG-merkevaren. For alle andre ble det en annerledes bilreklame, som ga en grunnleggende innføring i resultatet av over 120 års bilhistorie.

Mercedes
I 120 år har Mercedes vært ensbetydende med kvalitet, innovasjoner og førsteklasses kjøreopplevelser. Arven føres videre i en ny elektrisk tidsalder, representert med intelligente modeller for alle behov. Velg elektrisk, men ikke velg bort kvalitet.

AMG
I 1967 etablerte de tidligere Mercedes- ingeniørene Hans Werner Aufrecht og Erhard Melcher et selskap som skulle trimme motorer for racerbiler. De samarbeidet med Mercedes via touring car-serien, og fra 1990 ble samarbeidet utvidet til å gjelde serieproduserte biler. Kombinasjonen av sportslig racinghistorie og verdensberømt kvalitet ble en umiddelbar suksess. I 1999 ble AMG heleid av Daimler AG.

EQS
Mercedes-EQ representerer en ny elektrisk tidsalder. EQS er den første elektriske luksussedanen fra Mercedes-EQ, med krefter og komfort fra øverste hylle og rekkevidde inntil 780 km.

53
Tidligere stod tallet for bilens motorvolum, men i dag knyttes det til bilens effekt. Det er kun AMG-modellene som har disse betegnelsene, og det er hovedsakelig 43, 45, 53, 55 og 63 som benyttes. I denne modellen står tallet 53 for 658 hestekrefter.

4MATIC+
Et firehjulstrekksystem spesielt tilpasset ytelsene og kjøreegenskapene i en AMG, som gjør bilen mer smidig og responsiv.

Ønsker du mer informasjon?

Birgitte Christensen
+47 928 01 546

Ulrik

Andre arbeider fra Atyp:

Vi som brygget landet

Vi som brygget landet

Friele har vært en viktig del av nordmenns kaffevaner helt siden 1799, og da vi fikk jobben med å vinne tilbake norske kaffehjerter ble det raskt klart for oss at løsningen måtte ligge i den lange historien til Norges eldste kaffehus. Resultatet ble konseptet «Vi som brygget landet»

read more
Kreftfri. Men ikke frisk.

Kreftfri. Men ikke frisk.

Hvert år får rundt 200 norske barn og ungdommer kreft. God behandling gjør at de fleste overlever, men sykdommen og behandlingen gjør at mange opplever seneffekter. Barnekreftforeningen jobber for økt fokus på seneffekter og for å fremme forskning, slik at barna får et godt liv etter behandling.

read more
Godt å bare få det servert

Godt å bare få det servert

Fjordland har tidligere fokusert på produktserier og enkeltprodukter i markedsføringen sin. I det nye knippet med reklamefilmer er målet å tydeligjøre merkevaren, samt gjøre den lettere tilgjengelig på tvers av de ulike situasjonene der Fjordland kommer til unnsetning i hverdagen.

read more

10 vitenskapelig dokumenterte snarveier til reklameeffekt

I Atyp er vi mer enn gjennomsnittlig opptatt av å skape effekt. Effekt handler i de fleste tilfeller om å påvirke adferd, og vi lener oss derfor mot adferdspsykologien for å hente kunnskap og inspirasjon til hvordan vi mest effektivt kan påvirke adferd i en gitt situasjon.

Godt å bare få det servert

Fjordland har tidligere fokusert på produktserier og enkeltprodukter i markedsføringen sin. I det nye knippet med reklamefilmer er målet å tydeligjøre merkevaren, samt gjøre den lettere tilgjengelig på tvers av de ulike situasjonene der Fjordland kommer til unnsetning i hverdagen.

Nå kan du gjøre et scoop på strategi
og analyse av mediefremtiden

Hva bør norske annonsører gjøre når cookien forsvinner
og varelageret på TV minker? Akkurat det spørsmålet har vi brukt
over 2000 timer på, og deler gjerne våre tanker.