Takk for at dere finnes

Fosterforeldre i Norge gjør ikke bare en viktig jobb for det enkelte barn som bor i fosterhjem, men også for samfunnet generelt.

I møte med barna, får fosterforeldrene daglig feedback på jobben de gjør. Det er derimot lite tilbakemelding og takk å få fra resten av samfunnet. Møter med det offentlige handler ofte mest om det praktiske, pressens fokus på fosterhjem og barnevern er for det meste negativt vinklet, og Bufdirs rekrutteringskampanjer kan være vanskelig å identifisere seg med, da de stort sett handler om alle de positive aspektene ved å ta inn et barn som har behov for et nytt sted å bo. 

Dette ville Bufdir gjøre noe med. De følte behov for å gi fosterforeldre landet over en ektefølt takk. Derfor rykket vi inn en serie annonser i magasinet «Fosterhjemskontakt» (et magasin til medlemmer av Norsk Fosterhjemsforening, med fire utgivelser i året), som hadde én oppgave: Å vise fosterforeldrene at Bufdir både ser og anerkjenner jobben de gjør, og er takknemlig for at de finnes. For selv om Bufdir aldri kan forstå nøyaktig hvordan hver enkelt fosterforelder opplever oppgaven de har tatt på seg, så skjønner de at det fosterforeldre gjør er krevende, uendelig stort og betyr uendelig mye.

Ønsker du mer informasjon?

Hågen Pettersen

Andre arbeider fra Atyp:

Tell, don’t show.

Tell, don’t show.

De aller fleste lanseringer av nye bilmodeller fra Mercedes-Benz er låst til internasjonale bilder og oversetting av annonsetekster. Da vi skulle lansere toppmodellen Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC, møtte vi på et nytt og ukjent problem: Det fantes ingen bilder av bilen.

read more
Skattekort i alle formater

Skattekort i alle formater

I fjor lanserte Atyp et fleksibelt kommunikasjonskonsept for Skatteetatens mange små og store beskjeder året igjennom, kalt «… så blir det riktig». I disse dager er konseptet i bruk for å oppfordre oss til å sjekke at opplysningene i skattekortet for 2023 er korrekte.

read more

Medielandskapet anno 2023

2023 har for mange annonsører startet tyngre enn forventet. Hvorfor er det slik?

Ny prosjektleder til Atyp 

Det er stadig behov for forsterkninger i Karlstadgata 11, og den siste inn døra er prosjektleder Karoline Jakobsen.

Jippi! Vi vant Sølvmikken 🎙️

Det var radiospottene for Fortum som stakk av med Sølvmikken i februar. Her kan du høre alle spottene.