Takk for at dere finnes

Fosterforeldre i Norge gjør ikke bare en viktig jobb for det enkelte barn som bor i fosterhjem, men også for samfunnet generelt.

I møte med barna, får fosterforeldrene daglig feedback på jobben de gjør. Det er derimot lite tilbakemelding og takk å få fra resten av samfunnet. Møter med det offentlige handler ofte mest om det praktiske, pressens fokus på fosterhjem og barnevern er for det meste negativt vinklet, og Bufdirs rekrutteringskampanjer kan være vanskelig å identifisere seg med, da de stort sett handler om alle de positive aspektene ved å ta inn et barn som har behov for et nytt sted å bo. 

Dette ville Bufdir gjøre noe med. De følte behov for å gi fosterforeldre landet over en ektefølt takk. Derfor rykket vi inn en serie annonser i magasinet «Fosterhjemskontakt» (et magasin til medlemmer av Norsk Fosterhjemsforening, med fire utgivelser i året), som hadde én oppgave: Å vise fosterforeldrene at Bufdir både ser og anerkjenner jobben de gjør, og er takknemlig for at de finnes. For selv om Bufdir aldri kan forstå nøyaktig hvordan hver enkelt fosterforelder opplever oppgaven de har tatt på seg, så skjønner de at det fosterforeldre gjør er krevende, uendelig stort og betyr uendelig mye.

Ønsker du mer informasjon?

Hågen Pettersen

Andre arbeider fra Atyp:

Av-og-til velger Atyp

I en nylig avsluttet byråkonkurranse ble det klart at Atyp i årene som kommer skal løse kommunikasjonen som skal hjelpe foreldre å ta praten med ungdom om alkohol. Målet er å bidra til å utsette debutalderen og redusere risikofylt alkoholbruk.

Atyp + Bufdir = Sølvfisk 🐟

Filmen «Den utenkelige overgangen», som vi laget for Bufdir og fosterhjem.no har blitt premiert med Sølvfisken for mars.

Vi flytter – fra K11 til TM11

Etter nærmere 15 år i Karlstadgata 11, har vi funnet et nytt sted å bo!