Kunsten å gjøre det vanskelige enkelt

Vår første jobb for NAV er på lufta og det er rekruttering av IT-utviklere som står på agendaen.

NAV har et av de fremste og viktigste utviklermiljøene i Norge. Jobben med å bygge gode digitale velferdstjenester, krever at NAV lykkes godt med å rekruttere egne utviklere. Å lage løsninger som mennesker i ulike aldre og livssituasjoner opplever som enkle, er nemlig alt annet enn enkelt

IT-utviklere er svært ettertraktede på jobbmarkedet. For å få oppmerksomheten til de riktige hodene, lette vi etter en innfallsvinkel som skilte seg litt ut i mengden av rekrutteringskommunikasjon. Løsningen ble å bruke to godt voksne representanter for brukere av tjenestene og la dem snakke like uanstrengt og kunnskapsrikt om kode som om dobbeltdyner og strikking.

Filmene gir kandidatene en liten kikk «under panseret» på nav.no og de løsningene NAV IT jobber med. Samtidig får man også en smakebit på brukerperspektivet.

Som utvikler hos NAV må du ha hjerte for både fag og mennesker. Kampanjen består av i alt syv korte filmer. Atyp har stått for både idé, filmproduksjon og media.

Resultater

IT-hoder står i kø hos NAV
Kampanjen har levert resultater langt utenom det vanlige. Kampanjen har generert nesten 5,6 mill. visninger og bidratt til at over 14.000 personer har besøkt kampanjesiden: detsombetyrnoe.no. Totalt fikk NAV 497 søkere på utviklerstillingene. Det er mer enn 3 ganger så mange som siste kampanje, med 20 % lavere budsjett. Og NAV er i rute til å ansette 15–20 godt kvalifiserte nye utviklere.

Besøk på kampanjeside

Visninger

Søkere

Ønsker du mer informasjon?

Hågen Pettersen, daglig leder

Andre arbeider fra Atyp:

En oppgave for Norges fremtid

En oppgave for Norges fremtid

Innen 2030 har Regjeringen som mål å øke eksporten fra andre næringer enn olje og gass med 50 %, og innen 2050 er målet å redusere klimagassene med 55 %. Disse målene vil i stor grad dreie seg om å utvikle nye grønne industrier og verdikjeder.

read more

Hurra! To bronse til Atyp i årets Gulltaggen 🥳

Torsdag stakk vi av med to bronse under prisutdelingen i årets Gulltaggen for arbeidene «NAV IT» for NAV, og «Trange rom på trange flater» for Skatteetaten.

Tre shortlister i årets Gulltaggen!

Med tre shortlist-plasseringer for arbeidene «NAV IT» for NAV og Skatteetatens «Trange rom på trange flater», er atyp blant de ni byråene med flest nominasjoner i årets Gulltaggen.

Miljørapport 2022

Vi ønsker å bidra der vi kan til en mer bærekraftig verden. Vi er Miljøfyrtårn-sertifisert, noe som gir oss et konkret verktøy for å forbedre våre miljøprestasjoner innenfor områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. Her har vi en liten oppsummering av tiltakene vi har gjort i 2022.