Kunsten å gjøre det vanskelige enkelt

Vår første jobb for NAV er på lufta og det er rekruttering av IT-utviklere som står på agendaen.

NAV har et av de fremste og viktigste utviklermiljøene i Norge. Jobben med å bygge gode digitale velferdstjenester, krever at NAV lykkes godt med å rekruttere egne utviklere. Å lage løsninger som mennesker i ulike aldre og livssituasjoner opplever som enkle, er nemlig alt annet enn enkelt

IT-utviklere er svært ettertraktede på jobbmarkedet. For å få oppmerksomheten til de riktige hodene, lette vi etter en innfallsvinkel som skilte seg litt ut i mengden av rekrutteringskommunikasjon. Løsningen ble å bruke to godt voksne representanter for brukere av tjenestene og la dem snakke like uanstrengt og kunnskapsrikt om kode som om dobbeltdyner og strikking.

Filmene gir kandidatene en liten kikk «under panseret» på nav.no og de løsningene NAV IT jobber med. Samtidig får man også en smakebit på brukerperspektivet.

Som utvikler hos NAV må du ha hjerte for både fag og mennesker. Kampanjen består av i alt syv korte filmer. Atyp har stått for både idé, filmproduksjon og media.

Resultater

IT-hoder står i kø hos NAV
Kampanjen har levert resultater langt utenom det vanlige. Kampanjen har generert nesten 5,6 mill. visninger og bidratt til at over 14.000 personer har besøkt kampanjesiden: detsombetyrnoe.no. Totalt fikk NAV 497 søkere på utviklerstillingene. Det er mer enn 3 ganger så mange som siste kampanje, med 20 % lavere budsjett. Og NAV er i rute til å ansette 15–20 godt kvalifiserte nye utviklere.

Premiering
Caset har blitt premiert med bronsje i kategorien media i Gulltaggen, og sølv i “employer branding” konkurransen Magnet Awards for beste kampanje overfor erfarne.

Besøk på kampanjeside

Visninger

Søkere

Ønsker du mer informasjon?

Hågen Pettersen, daglig leder

Andre arbeider fra Atyp:

Consider Yourself Warned

Consider Yourself Warned

Rebel Energy Bullets er en helt ny sukkerfri, koffeinholdig pastill med smaker inspirert av energidrikke. Rebel ble lansert høsten 2023 i både Norge og Sverige.

read more
Mercedes-Benz: Kvalitet i arbeid

Mercedes-Benz: Kvalitet i arbeid

Er man opptatt av kvalitet i sitt eget arbeid, kan det tenkes att man også er opptatt av kvalitet i bil. I likhet med sine kunder stiller Mercedes-Benz varebil høye krav til seg selv, og jobber hele tiden med å tilby mer enn andre varebilleverandører. Dette kaller vi «Kvalitet i arbeid».

read more
Det finnes et sted for alle spørsmål

Det finnes et sted for alle spørsmål

DigiUng er et program for å samle offentlige tjenester og informasjon for unge på et sted, nemlig på ung.no. Et av prosjektene til DigiUng har vært å samle alle tilgjengelige anonyme chat- og telefontjenester for barn og unge på ung.no, under fanen «snakk med noen».

read more

På tide å gå i livbåten?

Sosiale medier har slått innover oss som en tsunami og endret medielandskapet totalt de siste 10–12 årene. Det har etterlatt et landskap som kanskje ikke ble helt det vi håpet – og det er på tide å engasjere seg i konsekvensene.

Derfor heier Atyp på norske redaktørstyrte medier

Det finnes tre typer markedsførere; de som har en god plan for hvordan de skal operere etter cookiens død, de som jobber med en løsning og de som ikke har tenkt på det som et problem. Uansett hvem du er, er det både etiske, tekniske, klimamessige og juridiske grunner til å heie på norske redaktørstyrte medier i tiden etter cookiens død. Den tiden starter nå.

10 vitenskapelig dokumenterte snarveier til reklameeffekt

I Atyp er vi mer enn gjennomsnittlig opptatt av å skape effekt. Effekt handler i de fleste tilfeller om å påvirke adferd, og vi lener oss derfor mot adferdspsykologien for å hente kunnskap og inspirasjon til hvordan vi mest effektivt kan påvirke adferd i en gitt situasjon.