Kreftfri. Men ikke frisk.

Hvert år får rundt 200 norske barn og ungdommer kreft. God behandling gjør at de fleste overlever, men sykdommen og behandlingen gjør at mange opplever seneffekter. Barnekreftforeningen jobber for økt fokus på seneffekter og for å fremme forskning, slik at barna får et godt liv etter behandling.

Seneffekter var tema under Barnekreftmåneden i 2023 og Atyp fikk i oppgave å lage materiale for årets kampanje. Målet med kampanjen var å øke oppmerksomheten og kunnskapen om seneffekter etter en kreftsykdom hos barn og unge spesielt. Videre ønsket vi at de som ble berørt av historien til Aurora og andre barn med kreft skulle bidra økonomisk til forskning på feltet.

Sentral i løsningene er Aurora, en nå 15 år gammel jente som er kreftfri, men likevel ikke helt frisk. I en tre minutter lang film forteller Aurora og hennes nærmeste om kreft-sykdommen, behandlingen og seneffektene som vil følge henne resten av livet. Aurora preget også skjermer hos samarbeidspartnere som Elkjøp og Flytoget og plakater distribuert av lokallag i hele Norge.

Ønsker du mer informasjon?

Hågen Pettersen

Andre arbeider fra Atyp:

Atyp + Bufdir = Sølvfisk 🐟

Filmen «Den utenkelige overgangen», som vi laget for Bufdir og fosterhjem.no har blitt premiert med Sølvfisken for mars.

Vi flytter – fra K11 til TM11

Etter nærmere 15 år i Karlstadgata 11, har vi funnet et nytt sted å bo!

Dobbel seier i ANFO Effekt

Yes! Sammen med Fjordland hentet vi to premier i årets ANFO Effekt.