Hvordan få de beste til å jobbe i Skatteetaten?

Skatteetaten står foran et av de største moderniserings- og digitaliseringsprosjektene i det offentlige noensinne. Det krever skarpe hoder innen en rekke fagfelt, deriblant jus, teknologi og økonomi. Ikke minst skal etaten ansette over 100 nye IT-hoder.

Skatteetaten står foran et av de største moderniserings- og digitaliseringsprosjektene i det offentlige noensinne. Det krever skarpe hoder innen en rekke fagfelt, deriblant jus, teknologi og økonomi. Ikke minst skulle etaten ansette over 100 nye IT-hoder i løpet av 2022. Skatteetaten kan ikke matche lønningene som tilbys for tilsvarende jobber i privat sektor. Men løsningene du bidrar med i Skatteetaten berører absolutt alle. Vi visste at mange IT-ansatte var opptatt av at jobben var både meningsfull og faglig utfordrende, og valgte å fokusere på dette.

Alle løsninger består av en mosaic bestående av tusenvis av bilder fra og av de ansatte i Skatteetaten. Alle de små bildene settes sammen slik at de danner ansiktet til en av de ansatte i Skatteetaten, og visualiserer at i Skatteetaten er du på jobb for fellesskapet.

Mosaikkene ble ledsaget av en voice eller tekst som landet i setninger som: «En jobb hvor du får utfordret deg selv gjennom å løse utfordringer for andre», og signert med Skatteetaten – Fra alle. For alle. Vi lagde filmer til kino, SoMe og displayannonser. Samt statiske annonser til utendørs og print.

Kampanjen har bidratt til en kraftig økning i besøk til https://www.skatteetaten.no/jobb.

Totalt hadde jobbsidene 75.000 sidevisninger i løpet av 6 uker. Skatteetaten fikk 68 % flere søknader per stilling enn vanlig, til tross for at etaten hadde mange flere stillinger ute. Vanligvis kommer litt i overkant av 10 % av søkerne fra Skatteetatens egne jobbsider. I 2022 kom hele 23% av søkerne fra hjemmesiden. Disse sto for 32 % av ansettelsene mot 0 % året før. Dette tyder på at kvaliteten på søkerne fra kampanjen var veldig god.

I tillegg har Skatteetaten gått frem en plass (fra 14. til 13. plass) på Universums oversikt over mest attraktive arbeidsplasser innen IT blant profesjonelle. Aller viktigst er det selvsagt at Skatteetaten ansatt 122 nye IT-folk i 2022. Mange av prosessene som startet i 2022 har fortsatt inn i 2023, og Skatteetaten hadde ansatt hele 110 etter årets fire første måneder i 2023.

Ønsker du mer informasjon?

Hågen Pettersen, daglig leder

Andre arbeider fra Atyp:

Consider Yourself Warned

Consider Yourself Warned

Rebel Energy Bullets er en helt ny sukkerfri, koffeinholdig pastill med smaker inspirert av energidrikke. Rebel ble lansert høsten 2023 i både Norge og Sverige.

read more

Vi flytter – fra K11 til TM11

Etter nærmere 15 år i Karlstadgata 11, har vi funnet et nytt sted å bo!

Dobbel seier i ANFO Effekt

Yes! Sammen med Fjordland hentet vi to premier i årets ANFO Effekt.

Fotballfilmen har gått til utlandet

Det er veldig gøy å se at vår nyeste reklamefilm for Bufdir og fosterhjem.no har blitt plukket opp av internasjonale bransjesider.