Nasjonalforeningen for folkehelsen

Det som sitter i fingrene

Nasjonalforeningen for folkehelsen får hjelp av Atyp i jakten på flere aktivitetsvenner.

Over 100 000 personer i Norge har demens, og i løpet av de neste tiårene vil antallet trolig dobles. Gjennom Nasjonalforeningen for folkehelsen har ca 140 kommuner i dag et Aktivitetsvenn-tilbud, med 2400 aktivitetsvenner over hele Norge som gjør aktiviteter sammen med personer med demens.

En aktivitetsvenn er en frivillig som gjør aktiviteter sammen med en som har demens. Aktivitetsvennen og personen med demens kobles sammen på bakgrunn av felles interesser. Det kan være alt fra å gå på tur, i teater eller på kafe, til å bare møtes for en kopp kaffe og en prat. Målet er at samværet skal være givende og trygt for begge parter.

Kreativt team hos atyp har vært Sindre Veseth Foss og Ulrik Solum Waagsether. De valgte å zoome seg inn på aktiviteter som sitter i fingrene. Teamet valgte å la demensrammede i et tidlig stadium av sykdommen fortelle små historier om konkrete aktiviteter de har drevet med gjennom et langt liv, og deres tanker om veien videre. Filmene skulle oppleves nære, uten å utlevere eller vise ansiktet til de rammede. Og har forsøkt å finne en balanse mellom håpet og håpløsheten.

Filmen er produsert av Atyp, og føyer seg inn i rekken av stadig flere inhouse-produksjoner. Denne gang med god hjelp av Både Og på lyd. 

Ønsker du mer informasjon?

Hågen Pettersen

Andre arbeider fra Atyp:

Praksisteam på besøk

De siste månedene har vi vært så heldige å ha Caroline og Gjon på besøk hos oss.

Av-og-til velger Atyp

I en nylig avsluttet byråkonkurranse ble det klart at Atyp i årene som kommer skal løse kommunikasjonen som skal hjelpe foreldre å ta praten med ungdom om alkohol. Målet er å bidra til å utsette debutalderen og redusere risikofylt alkoholbruk.

Atyp + Bufdir = Sølvfisk 🐟

Filmen «Den utenkelige overgangen», som vi laget for Bufdir og fosterhjem.no har blitt premiert med Sølvfisken for mars.